Enzýmy - VINTRADE
992
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-992,bridge-core-2.5.4,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_hidden,vertical_menu_hidden_with_logo, vertical_menu_width_350,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-9

Enzýmy

V našej ponuke nájdete celý rad výrobkov využívaných pri výrobe vína na zdokonalenie procesu výroby i techniky ošetrenia. Môžete si z nich vybrať na základe nášho katalógu alebo získajte bližšie informácie od našich konzultantov na požiadanie.

Enzobact
Betazym
Je pektolitický enzým s výrazným beta-glukozidáznym pôsobením.

 

Pektolitický enzým s výrazným beta-glukozidáznym pôsobením, ktorým sa dosiahne zvýšenia aromatickej intenzity vína. Pridáva sa do mladého vína po prvom stáčaní, kedy umožňuje uvoľňovanie aj tých aróm, ktoré by inak zostali viazané (v prípade niektorých odrôd môže ísť až o 80 % takých aróm).

 

KONZERVOVANIE A SKLADOVANIE

Skladujte na chladnom a suchom mieste, mimo dosahu priameho slnečného žiarenia a tepla.

 

DÁVKOVANIE

2-5 g/ hl

Rozpustite vo vode alebo v mušte a pridajte do muštu alebo vína.

 

BALENIE

250 g balenie.

 

Vyrobené v EU pre VINTRADE, s.r.o. podľa noriem ISO 9001:2008 a HACCP štandardov.

Activozym
Koncentrovaný enzým v prášku pre ľahšie lisovanie a veľmi rýchle čírenie bielych a ružových vín

 

Koncentrovaná zmes pektinázy navrhnuté špeciálne pre výrobu vína. Používa sa na drvené hrozno pre ľahšie lisovanie a vyššie výnosy a pre rýchlejšie čírenie. Výborný je aj na účely flotácie.

Enzmatická sila: (1-10):5

 

KONZERVOVANIE A SKLADOVANIE

Activozym je veľmi stabilný prášok: pri skladovaní pri teplote do 23 ºC v suchom prostredí si zachováva aktivitu minimálne 2 roky.

 

DÁVKOVANIE

0,6 – 2  g / 100  emutu alebo na hektoliter šťavy.

Prášok treba rozpustiť vo vode alebo muštu jemne premiešať a pridať k drvenému hroznu.

 

BALENIE

Plechovka 250 gr

 

Vyrobené v EU pre VINTRADE, s.r.o. podľa noriem ISO 9001:2008 a HACCP štandardov.

Celulozym
Koncentrovaný enzým v prášku so silným celuláznym účinkom.

 

Vo fáze macerácie bielych odrôd umožňuje extrakciu látok, ktoré dávajú vínu plnosť, voľnú aromatiku a aromatických prekurzorov. Tiež umožňuje ľahšie lisovanie rmutu, čím sa zväčšuje množstvo samotoku a muštu, ktorý sa získa lisovaním pri nižších tlakoch (celkovo lepšia kvalita muštov). Ideálny je na maceráciu hrozna odrôd Sauvignon, Ryzling Tramín, Chardonnay, Muškát a pod.

Enzymatická sila: (1-10):5

 

KONZERVOVANIE A SKLADOVANIE

ENDOZYM ROUGE je veľmi stabilný prášok: pri skladovaní pri teplote do 23 ºC v suchom prostredí si zachováva aktivitu minimálne 2 roky.

 

DÁVKOVANIE

2 – 4 g / 100 kg rmutu alebo na hektoliter šťavy

Prášok treba rozpustiť vo vode v 10 násobku svojej hmotnosti, jemne premiešať a nechať odstáť niekoľko minút.

 

BALENIE

Plechovka – 250 gr

 

Vyrobené v EU pre VINTRADE, s.r.o. podľa noriem ISO 9001:2008 a HACCP štandardov.

Celulozym Rouge
Pektolytický enzým na červené hrozno

 

Koncentrovaný enzým v prášku so silným celuláznym a hemiceluláznym účinkom. Vo fázy macerácie červených odrôd umožňuje rýchlu a kvalitnú extrakciu antokyanov, tanínov (stabilizujú farbu) i aromatických látok zo šupiek bobulí hrozna.

Enzymatická sila: (1-10):5

 

KONZERVOVANIE A SKLADOVANIE

Celulozym Rouge je veľmi stabilný prášok: pri skladovaní pri teplote do 23 ºC v suchom prostredí si zachováva aktivitu minimálne 2 roky.

 

DÁVKOVANIE

2 – 4 g / 100 kg rmutu alebo na hektoliter šťavy

Prášok treba rozpustiť vo vode v 10 násobku svojej hmotnosti, jemne premiešať a nechať odstáť niekoľko minút.

 

BALENIE

Plechovka – 250 gr

 

Vyrobené v EU pre VINTRADE, s.r.o. podľa noriem ISO 9001:2008 a HACCP štandardov.