Proces lisovania je jeden z najdôležitejších krokov v rámci prvotného spracovania hrozna. Kvalitným lisovaním dosiahnete:
Zachovanie typických organoleptických vlastností
Žiadna oxidácia počas lisovania
Vyššia výlisnosť obzvlášť pri citlivé odrody hrozna
Vysoká drenážna účinnosť
Veľmi nízke straty tekutiny
Zjednodušený systém čistenia
Rýchle rozobratie a zloženie
Nízke náklady na energie
Okrem výhod lisovacieho zariadenia je treba zvážiť aj iné faktory, akým je druh a kvalita hrozna, rýchlosť a množstvo lisovaného hrozna, časová nutnosť lisovania, možnosti inštalácie zariadenia vzhľadom na existujúce priestory a nadväzujúce zariadenia. Nemenej dôležitým je aj výber programov vzhľadom na požadovaný výsledok: pomalé šetrné lisovanie, špeciálne lisovanie určitých odrôd, rýchle ekonomické lisovanie, atď. K dispozícii modely s kapacitou plnenia od 600 kg hrozna.
Aby ste získali maximum z týchto výhod potrebujeme poznať Vaše individuálne požiadavky.